Varningsmeddelande

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
Mäklarfirman Husman Hagberg i Jönköping vet hur man skapar förutsättningar för välmående och högpresterande personal!

Husman Hagberg i Jönköping har precis avslutat ett tremånaders utvecklingsprogram med fokus på prestationspsykologi och hälsa via Health Competence. VD:n Oktay Cimen berättar om vikten av att prioritera både fysisk och mental träning, hur hälsoutmaningen hjälpte dem att förbättra både medarbetarnas hälsa och deras försäljningssiffror samt hur utmaningen blev en språngbräda för deras framtida hälsosatsning.

 

På vilket sätt är hälsa och prestationspsykologi viktigt på er arbetsplats?
Jag har min bakgrund inom sälj och vet att det både är det bästa jobbet man kan ha men även det värsta jobbet man kan ha om man inte levererar. Detta ställer höga krav på individutveckling och framförallt mental styrka i hur man hanterar motgångar. Ända sedan jag började jobba inom sälj har jag förstått att min personliga utveckling ligger i den mentala utvecklingen, och det har jag tagit med mig till alla bolag som jag har arbetat i. Man måste kombinera mental- och fysisk träning för att få maximal effekt. Man kan inte vara stark i det ena utan det andra och förvänta sig toppresultat.

 

Hur började samarbetet med Health Competence?
Jag ville få tillgång till den samlade forskningen inom både idrott och friskvård, och då var Health Competence ett enkelt val som samarbetspartner. Tillsammans med Health Competence skräddarsydde vi ett utvecklingsprogram som passade oss. För mig var det viktigt att kombinera mental- och fysisk träning med prestationspsykologi och att genom att använda Health Competence-portalen kunna mäta och följa upp resultaten av utmaningen.

 

Hur såg utgångsläget ut för er i början av utvecklingsprogrammet?
Vi började med att mäta hur vår hälsa såg ut i dagsläget för att få ett utgångsläge att jämföra emot. När vi fick det svart på vitt såg vi att det faktiskt inte alls såg bra ut. Kost och fysisk träning var de bitar som medarbetarna skattade lägst på och det blev vårt gemensamma fokus under utmaningens gång. Vi bestämde oss för att aktivera oss mer fysiskt men också att göra små enkla gemensamma beslut kring kost, till exempel att välja ett nyttigare alternativ istället för bullar och wienerbröd under veckofikat.

 

Hur såg mätningen ut i slutet av utvecklingsprogrammet?
På slutavstämningen fick vi mycket goda resultat! Allt som hade varit rött och alarmerande i utgångsläget hade vänts till grönt och positivt. Man märker det också på kontoret hos medarbetarna. Man är lite piggare och man presterar lite bättre. När vi mäter säljsiffror kan vi se att vi presterar bättre nu jämfört med i början på utmaningen. Det är superkul att det har gett den effekten.

 

Vad var det vinnande konceptet för er för att kunna nå så goda resultat? 
Kontinuitet, medvetenhet samt förmånen att så enkelt kunna ta del av kunskap och inspiration från objektiva föreläsare på absoluta toppnivå. Vid varje fredagsmöte såg vi en föreläsning, antingen i form av live-webbinar eller i form av inspelade expertföreläsningar som vi sedan diskuterade tillsammans. Vi hade även en anpassad hälsoutmaning i programmet som ”taggade” oss på ett bra sätt. Vårt gemensamma mantra var att all fysisk aktivitet räknas, man behöver inte springa ett marathon för att vara med i den här utmaningen. Det märktes tydligt i hälsoappen att fler och fler till exempel började gå promenader varje dag.

 

Nu är utvecklingsprogrammet genomfört, men hur ska ni fortsätta med ert hälsoarbete?
Vi fick en start i prestationspsykologi under utmaningen men nu vill vi med hjälp av Health Competence ta nästa steg och utvecklas vidare i detta. Vi kommer även att köra en till hälsoutmaning där vi kommer att ha ett mer individuellt fokus den här gången. Vi vill att medarbetarna själva får formulera sina träningsmål och med hjälp av prestationspsykologi få dem att nå de målen. Vi kommer även att fortsätta ta del av expertföreläsningar varje fredagsmöte. Nu när vi har sett vilka fantastiska resultat det ger kommer vi att fortsätta satsa på våra medarbetares mentala och fysiska hälsa!