Sport Competence i nytt samarbete med Iplay

Pressrelease:

Två av idrottens prisbelönta startups skriver samarbetsavtal. Den sociala plattformen Iplay och utbildningsportalen Sport Competence ska tillsammans digitalisera idrottsvärlden.

Bolagen har en liknande bakgrund, de skapades samtidigt och har båda som målsättning att utveckla idrottsvärlden kunskapsmässigt och på så sätt karriärmässigt. Dock skiljer sig verksamheterna mot varandra vilket har öppnat upp för detta samarbete.

På Sport Competence finns redan nu landets främsta kompetens inom idrott och hälsa samlad digitalt i en lättanvänd IT plattform för idrottsföreningar att nyttja. Bolaget är grundat utifrån ett strukturellt problem inom svensk idrott där tillgänglighet till expertkompetens och ekonomiska förutsättningar att kunna nyttja den länge har varit ett problem.

Iplay är skapat för att ge atleten full kontroll över sin karriär & kommunikation. Här ges det verktyg de behöver för att börja bygga sin digitala marknadsstrategi och varumärke samtidigt som de via plattformen kan sköta sin karriär avseende, schema, finansiell rådgivning, försäkringsrådgivning, personlig träning och mycket annat.

Genom samarbetet kommer verksamheterna kunna dra nytta av varandra och erbjuda varandras tjänster i respektives plattform.

- Iplay är ett smart verktyg som används hemma, på bussen, på träningarna och var som helst i vardagen. Detta öppnar upp nya möjligheter för oss att kunna nå ut med expertkunskapen till ännu fler, säger Robin Thyselius, kommunikationsansvarig på Sport Competence.

- Vi kommer nu kunna ge våra användare bredare utvecklingsmöjligheter med landets ledande expertis. Det är ytterligare ett steg på vägen för att ge atleten full kontroll över sin karriär. Iplays användare kommer dessutom ges möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper via båda plattformarna, säger Karl Andersson, kommunikationsansvarig på Iplay.

Kontaktperson

Sport Competence Sweden
Robin Thyselius, Kommunikationsansvarig
robin.thyselius@sportcompetence.se
Tel: 076-415 39 22
www.sportcompetence.se

Iplay Sport
Karl Andersson, Kommunikationsansvarig
karl@iplay.global
Tel: 072-545 59 00
www.iplay.global